2012. február 7.

Jost Lammers vezérigazgató levele 2012. február 6.



Kedves Munkatársak!

Egy különösen nehéz és szomorú hétvége után született meg ez a levelem. Múlt hét péntek reggel 6:00 óra óta minden Malév járatot töröltek, a nemzeti légitársaság működése megszűnt, a lízingelt gépek nagy része el is repült Budapestről. Ez lett hát a Malév történetének vége, ez mindenki számára világos.

Őszintén osztozom mindazoknak az érzelmeiben, akiknek a nemzeti légitársaság elvesztése – érthetően – komoly megrázkódtatást jelent. Még számomra is az, pedig én külföldiként nem a Malévval, mint nemzeti légitársasággal nőttem fel. Tudom, hogy közületek talán sokan még dolgoztak is a Malévnál, hordhatták a büszke és elegáns egyenruháját és nem utolsó sorban utazhattak a repülőgépein. És sokan ismeritek azt a jóleső otthon-érzést, amikor egy tengerentúli út után a hazafelé először pillantottátok meg az ismerős kék orrú gépeket Frankfurtban, Amszterdamban, Londonban. Ennek most mind vége.

Időbe telik majd, mire érzelmileg mindannyian túl tudjuk tenni magunkat a Malév elvesztésén. Viszont nekünk itt Budapest Airportnál előre kell tekintenünk. Nem adjuk föl azt a célunkat, hogy a közép-kelet európai térség legjobb repülőterévé váljunk. A legfőbb feladatunk most az, hogy előre tekintsünk és pótoljuk a kieső forgalmat és bevételt.

A jelenlegi körülmények között újra kell írnunk az idei üzleti tervet és fel kell, hogy mérjük a pénzügyi lehetőségeinket. Így tudunk igazodni az új helyzethez annak érdekében, hogy tovább működhessen a Budapest Airport. Ezekben a napokban öntjük végleges formába az új helyzethez igazított terveinket és a hozzájuk kapcsolódó lépéseket, minderről folyamatosan tájékoztatunk benneteket.

Biztos vagyok benne, hogy van élet a Malév után is, habár mindannyiunk számára nehéz hónapok jönnek. Ti, mint a Budapest Airport csapatának tagjai, az elmúlt években bebizonyítottátok, hogy jó szakemberek vagytok. Erre a legékesebb bizonyíték a tavalyi évben elért fantasztikus forgalmi eredményünk.

Jól tudom, hogy megbízhatunk egymásban és együtt túltesszük magunkat ezeken a nehéz időkön is. Lesz még szép felszállás a kemény landolás után!

Jost Lammers,

Budapest Airport vezérigazgató





-------------------------------------------------------------

És az angol eredeti:


Dear Colleauges,

I turn to you with my letter after an extremely difficult and sad weekend. Since Friday morning 6.00 hours all Malév flights have been cancelled, the national airline of Hungary ceased its operations, the majority of its leased fleet has been flown out of Budapest. This is the end of the Malév-story, it is clear now to everybody.

I share the sadness with many of you, the loss of a national airline is a shock to everybody, even to those, like us foreign citizens, who were not grown up with the existence of Malév, Hungarian Airlines. I know that quite a lot of you have even worked at Malév earlier, have worn the elegant and proud uniform of Malév, have flown on board of its aircraft. For many of you who have traveled abroad, the familiar blue-nosed aircraft were the first signs of being „at home” when on your way back to Budapest from overseas had boarded Malév-planes in Frankfurt, Amsterdam or London. Now all this is gone.

It will take time to all of us to overcome the emotional effect of loss of Malév. However we at Budapest Airport will have to look forward. We did not give up our goal to become the best airport in Central and Eastern Europe. Our main task now is to look ahead and fill the gap of traffic and revenues.

Under the present circumstances we will have to re-write our business plan and financial capacities for this year to adjust to the new situation in order to keep Budapest Airport going. Our specific actions and recovery plan is under finalization and we will keep you informed. I am sure that there is life after Malév, though it will not be an easy one for all of us in the coming months. You, the team of Budapest Airport have proven yourself to be good professionals during the last years. The best proof of that is our wonderful traffic results in 2011.

I know we all can rely on each other and together we will overcome even these difficult times. There is a take-off after every hard landing!

Jost Lammers,

CEO Budapest Airport

Nincsenek megjegyzések: