2012. február 16.

Ne üljünk fel rémhíreknek, és tegyük félre az ellentéteket

Sajnos a Budapest Airportot is elérte a Malév csődjének szele: a cég bejelentette, hogy kétszáz-kétszázötven dolgozóját küldi el. A konkrétumokat nem ismerjük még, de ez alapján elmondható, hogy a helyzet nagyon aggasztó.

Egyelőre a cégvezetés nem közölt részletes terveket, így nem tudhatjuk, hogy kiket érintene a tervezett elbocsátás. A szabályos és átgondolt leépítési terv a legkevesebb, amit elvárunk a vezetőségtől. Azt szeretnénk, ha világosan lefektetett, nyilvános kritériumokat határoznának meg, és nem „arcra” döntenének emberek, családok sorsáról.

Arra kérünk mindenkit, hogy a pletykák, rémhírek helyett a hivatalos információra támaszkodjon, tehát a cégvezetés vagy a szakszervezet bejelentéseit vegyétek készpénznek. A LESZ minden egyes munkahelyért harcolni fog. Abból sem engedünk, hogy ha elküldenek valakit, akkor méltányos végkielégítéssel, át- vagy továbbképzéssel készülhessen fel a repülőtér utáni álláskeresésre. A szakszervezeti képviselők pénteken tanácskoznak, mérlegelve minden lehetőséget a kialakult helyzet kezelésére.

A vállalatnál és leánycégeinél működő többi szakszervezettel mindenképp szeretnénk együttműködni ebben a kérdésben, mert most minden korábbi nézeteltérést félre kell tennünk. Közös álláspontot kell kialakítanunk és képviselnünk a menedzsment irányába. Csak így van esélyünk engedményeket elérni, munkahelyeket megmenteni. Reméljük, hogy a többi érdekképviselet is partner lesz ebben – biztosak vagyunk benne, hogy Ti ezt várjátok tőlünk.

A fejleményekről természetesen azonnal be fogunk számolni.

Barátsággal,

A LESZ vezetése

Nincsenek megjegyzések: